Hozzávalók:
Elkészítése:
A lencsét alaposan átmosom, esetleg kiválogatom, beáztatom. Felteszem babérleveles, sós vízben főni.
Közben mérettől függően két kicsi vagy egy nagyobb lilahagymát vékonyra felszeletelek és hagymasalátának megcsinálom, sós, cukros ecetes vízzel.
Ha megfőtt a lencse, akkor leszűröm és amíg hűl, kikeverem az öntetet.
Az öntet: tejföl, ízlés szerint 1-2 ek mustár, a saláta levéből is 1-2 ek, 1-2 kk cukor és só, bors. Ezt jól kikeverem.
A hagymáról leöntöm a maradék levet és a lencsére szedem, majd leöntöm az öntettel. Összekeverem és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Az öntetnél az arányokat mindenki ízlése szerint változtathatja. Kb 14 éve készítem és már a barátaim is kérik évről évre így kb 3-5 csomagból készítem.
Díszíteni sült baconnel, petrezselyemmel lehet. Kiváló sültek, virsli mellé nem csak szilveszterkor.