Szicíliai narancssaláta recept
Hozzávalók a salátához:
- 4 db narancs
- 2 db édeskömény gumó
- 1 fej lila hagyma
- 30 g fekete vagy zöld olajbogyó
Hozzávalók az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 5 evőkanál narancslé
- só, bors, néhány friss mentalevél
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük és egy kisebb tálba tesszük. Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje, 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
A narancsokat megmossuk és úgy hámozzuk meg, hogy a fehér kesernyés héját is távolítsuk el, majd 0,5 cm-es karikákra vágjuk, Az édesköményt megtisztítjuk, majd egy uborkaszelő segítségével vékonyra szeljük.
A narancsot, az édesköményt, a hagymát és az olívabogyót egy tálba helyezzük és összekeverjük.
Az olívaolajat összekeverjük a narancslével, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a mentalevéllel és a salátára öntjük. 10 percet pihentetjük a hűtőben, majd fogyasztjuk.
Tipp:
Ahogy írtam fekete vagy fekete vagy zöld olajbogyó kell bele ,én zölddel jobban szeretem,de ez ízlés kérdése!
még nem kóstolta annak talán furcsa lehet, hogy a narancsot lehet sóval, olajjal, borssal és hagymával is enni!
A saláta azt az oldalát mutatja meg a narancsnak, hogy nem csak desszertekben, gyümölcssalátákban, édes aromákkal vagy cukorral lehet fogyasztani.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a nem megszokott ízeket, nem fog csalódni, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nagyon finom!!!!!!!!! . Pirítóssal a legjobb!!!!!