Szicíliai narancssaláta recept

Hozzávalók a salátához:
- 4 db narancs
- 2 db édeskömény gumó
- 1 fej lila hagyma
- 30 g fekete vagy zöld olajbogyó
Hozzávalók az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 5 evőkanál narancslé
- só, bors, néhány friss mentalevél
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük és egy kisebb tálba tesszük. Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje, 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
A narancsokat megmossuk és úgy hámozzuk meg, hogy a fehér kesernyés héját is távolítsuk el, majd 0,5 cm-es karikákra vágjuk, Az édesköményt megtisztítjuk, majd egy uborkaszelő segítségével vékonyra szeljük.
A narancsot, az édesköményt, a hagymát és az olívabogyót egy tálba helyezzük és összekeverjük.
Az olívaolajat összekeverjük a narancslével, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a mentalevéllel és a salátára öntjük. 10 percet pihentetjük a hűtőben, majd fogyasztjuk.
Tipp:
Ahogy írtam fekete vagy fekete vagy zöld olajbogyó kell bele ,én zölddel jobban szeretem,de ez ízlés kérdése!
még nem kóstolta annak talán furcsa lehet, hogy a narancsot lehet sóval, olajjal, borssal és hagymával is enni!
A saláta azt az oldalát mutatja meg a narancsnak, hogy nem csak desszertekben, gyümölcssalátákban, édes aromákkal vagy cukorral lehet fogyasztani.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a nem megszokott ízeket, nem fog csalódni, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nagyon finom!!!!!!!!! . Pirítóssal a legjobb!!!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »