Szicíliai narancssaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók a salátához:

  • 4 db narancs
  • 2 db édeskömény gumó
  • 1 fej lila hagyma
  • 30 g fekete vagy zöld olajbogyó

Hozzávalók az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 evőkanál narancslé
  • só, bors, néhány friss mentalevél

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük és egy kisebb tálba tesszük.  Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje, 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

A narancsokat megmossuk és úgy hámozzuk meg, hogy a fehér kesernyés héját is távolítsuk el, majd 0,5 cm-es karikákra vágjuk,  Az édesköményt megtisztítjuk, majd egy uborkaszelő segítségével vékonyra szeljük.

A narancsot, az édesköményt, a hagymát és az olívabogyót egy tálba helyezzük és összekeverjük.

Az olívaolajat összekeverjük a narancslével, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a mentalevéllel és a salátára öntjük. 10 percet pihentetjük a hűtőben, majd fogyasztjuk.

Tipp:

Ahogy írtam fekete vagy fekete vagy zöld olajbogyó kell bele ,én zölddel jobban szeretem,de ez ízlés kérdése!

még nem kóstolta annak talán furcsa lehet, hogy a narancsot lehet sóval, olajjal, borssal és hagymával is enni!

A saláta azt az oldalát mutatja meg a narancsnak, hogy nem csak desszertekben, gyümölcssalátákban, édes aromákkal vagy cukorral lehet fogyasztani.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a nem megszokott ízeket, nem fog csalódni, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nagyon finom!!!!!!!!! . Pirítóssal a legjobb!!!!!