Svájci saláta recept

Hozzávalók:
- 2 pár virsli
- 25 dkg ementáli sajt
- 3 paradicsom
- 1 fej saláta
- 1 kisebb póréhagyma
A marinádhoz:
- 2-3 evőkanál borecet
- 1 kiskanál csípős mustár
- 5-6 evőkanál olaj
- só
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors
Elkészítése:
A bőrétől meghámozott virslit felkarikázom. A sajtot és a paradicsomokat keskeny csíkokra darabolom. A salátát megmosom, közepét kiveszem, csíkokra vágom.
A marinádhoz az ecetet mustárral, majd az olajjal elkeverem és fűszerezem. A saláta hozzávalóit összekeverem, tetejére szóróm a karikára vágott póréhagymát, és ráöntöm a marinádot.
Tipp:
A saláta szinte azonnal fogyasztható, de finomabb és ízletesebb ha tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »