Svájci saláta recept

Hozzávalók:
- 2 pár virsli
- 25 dkg ementáli sajt
- 3 paradicsom
- 1 fej saláta
- 1 kisebb póréhagyma
A marinádhoz:
- 2-3 evőkanál borecet
- 1 kiskanál csípős mustár
- 5-6 evőkanál olaj
- só
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors
Elkészítése:
A bőrétől meghámozott virslit felkarikázom. A sajtot és a paradicsomokat keskeny csíkokra darabolom. A salátát megmosom, közepét kiveszem, csíkokra vágom.
A marinádhoz az ecetet mustárral, majd az olajjal elkeverem és fűszerezem. A saláta hozzávalóit összekeverem, tetejére szóróm a karikára vágott póréhagymát, és ráöntöm a marinádot.
Tipp:
A saláta szinte azonnal fogyasztható, de finomabb és ízletesebb ha tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »