Svájci saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 pár virsli
- 25 dkg ementáli sajt
- 3 paradicsom
- 1 fej saláta
- 1 kisebb póréhagyma
A marinádhoz:
- 2-3 evőkanál borecet
- 1 kiskanál csípős mustár
- 5-6 evőkanál olaj
- só
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors
Elkészítése:
A bőrétől meghámozott virslit felkarikázom. A sajtot és a paradicsomokat keskeny csíkokra darabolom. A salátát megmosom, közepét kiveszem, csíkokra vágom.
A marinádhoz az ecetet mustárral, majd az olajjal elkeverem és fűszerezem. A saláta hozzávalóit összekeverem, tetejére szóróm a karikára vágott póréhagymát, és ráöntöm a marinádot.
Tipp:
A saláta szinte azonnal fogyasztható, de finomabb és ízletesebb ha tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.