Sült, fűszeres retek saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 cs hónapos retek
- 2 ek mogyoróolaj
- 2-3 ek balzsamecet
- kakukkfű
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A retket ízlés szerint daraboljuk fel. (a kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket.(ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is)
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. (közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána)
Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra. (párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult e)
Tálaláskor a sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok……. mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

