Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült, fűszeres retek saláta recept

Sült, fűszeres retek saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 cs hónapos retek
    • 2 ek mogyoróolaj
    • 2-3 ek balzsamecet
    • kakukkfű
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A retket ízlés szerint daraboljuk fel. (a kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel)

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket.(ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is)

    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. (közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána)

    Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra. (párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult e)

    Tálaláskor a sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok……. mellé.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá