Hozzávalók:
Elkészítése:
A retket ízlés szerint daraboljuk fel. (a kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket.(ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is)
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. (közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána)
Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra. (párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult e)
Tálaláskor a sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok……. mellé.