Sopszka saláta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg uborka
- 1 kg paradicsom
- 1/2 kg paprika
- 20 dkg juhsajt, vagy ugyanennyi mozzarella, esetleg más reszelt sajt
- 2 kanál borecet
- 1 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A paradicsomból, és uborkából ugyanakkora menyiséget használok. Egy kiló uborkát, egy kiló paradicsomot. Fél kiló paprikát, valamint néhány fej lilahagymát vágok még fel kockákra.
Az összekevert salátát óvatosan öntözöm meg alma, vagy borecettel, kevés olíva olajjal. Juhsajtot reszelek rá, de van, aki nem szereti, így annak tépkedett mozzarellával tálalom.
Tipp:
A salátát nagyobb társaság számára készítettem, azért a látszólag nagy mennyiségek. Az eredeti Bolgár sopszka saláta nemzeti eledel hazájában, amit sült húsok mellé fogyasztanak, de magában is hűsítőként egy pohár masztika, vagy rakija társaságában.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.