Sonkás burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 30 dkg főtt sonka
- 1 ek. mustár
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici tökmagolaj (elhagyható)
- 4 db csemegeuborka
- só
- 2 fej lila hagyma
- őrölt fekete bors
- 450 g tejföl
Tetejére:
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 2 db sárgarépa
- 1 ek. mustár
- 1 db kígyóuborka
- pici tökmagolaj (elhagyható)
- 2 db retek
- só
- őrölt fekete bors
- 3 db medvehagymalevél
Elkészítése:
A főtt burgonyát, főtt tojást és a csemegeuborkát felkarikázzuk. A lila hagymát cikkekre szeleteljük. Egy tálba helyezzük. A tejfölt, majonézt, mustárt és a tökmagolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a felkarikázott alapanyagokkal óvatosan elkeverjük. Egy tortaformába tesszük, elegyengetjük, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap kivesszük a kapcsos formából. A sárgarépát a tetejére reszeljük. Uborkáról vékony csíkokat vágunk. Ez lesz a virág szára.
Retekből vagdossuk ki a virág szirmait, medvehagyma levél a virág levelei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »