Sonkás burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 30 dkg főtt sonka
- 1 ek. mustár
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pici tökmagolaj (elhagyható)
- 4 db csemegeuborka
- só
- 2 fej lila hagyma
- őrölt fekete bors
- 450 g tejföl
Tetejére:
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 2 db sárgarépa
- 1 ek. mustár
- 1 db kígyóuborka
- pici tökmagolaj (elhagyható)
- 2 db retek
- só
- őrölt fekete bors
- 3 db medvehagymalevél
Elkészítése:
A főtt burgonyát, főtt tojást és a csemegeuborkát felkarikázzuk. A lila hagymát cikkekre szeleteljük. Egy tálba helyezzük. A tejfölt, majonézt, mustárt és a tökmagolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a felkarikázott alapanyagokkal óvatosan elkeverjük. Egy tortaformába tesszük, elegyengetjük, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap kivesszük a kapcsos formából. A sárgarépát a tetejére reszeljük. Uborkáról vékony csíkokat vágunk. Ez lesz a virág szára.
Retekből vagdossuk ki a virág szirmait, medvehagyma levél a virág levelei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


