Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás burgonyasaláta recept

Sonkás burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 tubus majonéz (nagy)
    • 30 dkg főtt sonka
    • 1 ek. mustár
    • 2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici tökmagolaj (elhagyható)
    • 4 db csemegeuborka
    • 2 fej lila hagyma
    • őrölt fekete bors
    • 450 g tejföl

    Tetejére:

    • 0,5 tubus majonéz (nagy)
    • 2 db sárgarépa
    • 1 ek. mustár
    • 1 db kígyóuborka
    • pici tökmagolaj (elhagyható)
    • 2 db retek
    • őrölt fekete bors
    • 3 db medvehagymalevél

     

    Elkészítése:
    A főtt burgonyát,  főtt tojást és a csemegeuborkát felkarikázzuk. A lila hagymát cikkekre szeleteljük. Egy tálba helyezzük. A tejfölt, majonézt, mustárt és a tökmagolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a felkarikázott alapanyagokkal óvatosan elkeverjük. Egy tortaformába tesszük, elegyengetjük, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap kivesszük a kapcsos formából. A sárgarépát a tetejére reszeljük. Uborkáról vékony csíkokat vágunk. Ez lesz a virág szára.
    Retekből vagdossuk ki a virág szirmait, medvehagyma levél a virág levelei.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá