Sonkás burgonyasaláta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 30 dkg főtt sonka
- 1 ek. mustár
- 2 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici tökmagolaj (elhagyható)
- 4 db csemegeuborka
- só
- 2 fej lila hagyma
- őrölt fekete bors
- 450 g tejföl
Tetejére:
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 2 db sárgarépa
- 1 ek. mustár
- 1 db kígyóuborka
- pici tökmagolaj (elhagyható)
- 2 db retek
- só
- őrölt fekete bors
- 3 db medvehagymalevél
Elkészítése:
A főtt burgonyát, főtt tojást és a csemegeuborkát felkarikázzuk. A lila hagymát cikkekre szeleteljük. Egy tálba helyezzük. A tejfölt, majonézt, mustárt és a tökmagolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a felkarikázott alapanyagokkal óvatosan elkeverjük. Egy tortaformába tesszük, elegyengetjük, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap kivesszük a kapcsos formából. A sárgarépát a tetejére reszeljük. Uborkáról vékony csíkokat vágunk. Ez lesz a virág szára.
Retekből vagdossuk ki a virág szirmait, medvehagyma levél a virág levelei.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.