Sonkás burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sonkás burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 0,5 tubus majonéz (nagy)
  • 30 dkg főtt sonka
  • 1 ek. mustár
  • 2 db főtt tojás
  • pici tökmagolaj (elhagyható)
  • 4 db csemegeuborka
  • 2 fej lila hagyma
  • őrölt fekete bors
  • 450 g tejföl

Tetejére:

  • 0,5 tubus majonéz (nagy)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 ek. mustár
  • 1 db kígyóuborka
  • pici tökmagolaj (elhagyható)
  • 2 db retek
  • őrölt fekete bors
  • 3 db medvehagymalevél

 

Elkészítése:
A főtt burgonyát,  főtt tojást és a csemegeuborkát felkarikázzuk. A lila hagymát cikkekre szeleteljük. Egy tálba helyezzük. A tejfölt, majonézt, mustárt és a tökmagolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a felkarikázott alapanyagokkal óvatosan elkeverjük. Egy tortaformába tesszük, elegyengetjük, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap kivesszük a kapcsos formából. A sárgarépát a tetejére reszeljük. Uborkáról vékony csíkokat vágunk. Ez lesz a virág szára.
Retekből vagdossuk ki a virág szirmait, medvehagyma levél a virág levelei.