Sárgarépa saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
Öntet hozzávalói:
- 3 ek málnaecet (vagy tárkonyecet)
- 2-3 ek olívaolaj
- 2 tk őrölt köménymag
- 2 ek méz (vagy cukor)
- őrölt bors
- egy csipet só
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjuk hozzá a fokhagymát, egy nagyobb csipet sót, és pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.
Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd öntsük rá a teljesen kihűlt sárgarépára. Óvatosan keverjük össze, és közben szórjuk meg ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Az elkészült salátát ezután hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben óvatosan többször keverjük át)
Tálaláskor sültek mellé kínálhatjuk, de magában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


