Sárgarépa saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
Öntet hozzávalói:
- 3 ek málnaecet (vagy tárkonyecet)
- 2-3 ek olívaolaj
- 2 tk őrölt köménymag
- 2 ek méz (vagy cukor)
- őrölt bors
- egy csipet só
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjuk hozzá a fokhagymát, egy nagyobb csipet sót, és pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.
Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd öntsük rá a teljesen kihűlt sárgarépára. Óvatosan keverjük össze, és közben szórjuk meg ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Az elkészült salátát ezután hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben óvatosan többször keverjük át)
Tálaláskor sültek mellé kínálhatjuk, de magában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »