Sárgarépa saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Öntet hozzávalói:

  • 3 ek málnaecet (vagy tárkonyecet)
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 2 tk őrölt köménymag
  • 2 ek méz (vagy cukor)
  • őrölt bors
  • egy csipet só
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjuk hozzá a fokhagymát, egy nagyobb csipet sót, és pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.

Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd öntsük rá a teljesen kihűlt sárgarépára. Óvatosan keverjük össze, és közben szórjuk meg ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Az elkészült salátát ezután hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben óvatosan többször keverjük át)

Tálaláskor sültek mellé kínálhatjuk, de magában is nagyon finom.