Saláta sörös öntettel recept

Hozzávalók:
- 180g salátakeverék
- 6 ek extra szűz olíva olaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 0,5 dl sör
- 2 ek almaecet
- 1 kk mutár
- csipet só
- frissen őrölt bors
- 4 db hosszú zsömle
- 8 szelet füstölt bacon
- 1 db paradicsom
- 5 dkg Maasdamer sajt
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, kivágjuk a szárhoz kapcsolódó zöld részt, végül 8 szeletet vágunk belőle. A hagymát megtisztítjuk és közepes darabokra vágjuk. Mixerben összedolgozzuk a hagymát, az olajat, az ecetet, a mustárt, a sót, a borsot és a sört.
Egy mély tálban összefogatjuk a salátát és az öntetet, majd 1/4 órára lefedve hűtőbe tesszük. A zsömléket hosszanti irányban ketté vágjuk, majd megpirítjuk a belső felüket.
A zsömlékre tornyozzuk a salátát, erre helyezzük a bacont, majd az ék alakúra vágott sajt szeleteket és végül a paradicsom szeletet.
Tipp:
Ez a vitamin bomba legyen az első lépés a saláták megkedveltetéséhez!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »