Saláta maradék sült oldalasból recept
Hozzávalók:
- 4 kisebb szelet sült oldalas
- 1 jégsaláta negyede
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 kis darab kígyó uborka
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát lereszeljük, a paradicsomot és az uborkát nagyobb darabokra kockázzuk, a hagymát felkockázzuk, a jégsaláta leveleit összetépkedjük. A sült oldalasról levágjuk a csontot és a visszamaradó húst kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
A zöldségeket felváltva két tányérra halmozzuk, megszórjuk egész kevés sóval és borssal, majd rászórjuk a hús szeleteket. Igény szerint fokhagymás-tejfölös öntetet is készíthetünk hozzá.
Tipp:
Egyszerű, könnyű vacsora lett. Én még öntetet sem tettem rá, de leggyakrabban
fokhagymás-tejfölös kerül a salátáinkra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


