Saláta maradék sült oldalasból recept

Hozzávalók:
- 4 kisebb szelet sült oldalas
- 1 jégsaláta negyede
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 kis darab kígyó uborka
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát lereszeljük, a paradicsomot és az uborkát nagyobb darabokra kockázzuk, a hagymát felkockázzuk, a jégsaláta leveleit összetépkedjük. A sült oldalasról levágjuk a csontot és a visszamaradó húst kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
A zöldségeket felváltva két tányérra halmozzuk, megszórjuk egész kevés sóval és borssal, majd rászórjuk a hús szeleteket. Igény szerint fokhagymás-tejfölös öntetet is készíthetünk hozzá.
Tipp:
Egyszerű, könnyű vacsora lett. Én még öntetet sem tettem rá, de leggyakrabban
fokhagymás-tejfölös kerül a salátáinkra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »