Saláta maradék sült oldalasból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Saláta maradék sült oldalasból

Hozzávalók:

  • 4 kisebb szelet sült oldalas
  • 1 jégsaláta negyede
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 1 kis darab kígyó uborka
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát lereszeljük, a paradicsomot és az uborkát nagyobb darabokra kockázzuk, a hagymát felkockázzuk, a jégsaláta leveleit összetépkedjük. A sült oldalasról levágjuk a csontot és a visszamaradó húst kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk.

A zöldségeket felváltva két tányérra halmozzuk, megszórjuk egész kevés sóval és borssal, majd rászórjuk a hús szeleteket. Igény szerint fokhagymás-tejfölös öntetet is készíthetünk hozzá.

Tipp:

Egyszerű, könnyű vacsora lett. Én még öntetet sem tettem rá, de leggyakrabban
fokhagymás-tejfölös kerül a salátáinkra.