Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Saláta chilis kecskesajttal, dióval és körtével recept

Saláta chilis kecskesajttal, dióval és körtével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg krémes, lágy kecskesajt
    • 5 dkg dió
    • 1 kis fej jégsaláta
    • 1 zamatos, érett, vilmoskörte
    • 3 dkg hámozott sütőtök
    • 1 kis csokor metélőhagyma
    • 1 ek citrusos modenai balzsamecet
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt bors
    • chili pehely

    Elkészítése:

    A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd pár szem kivételével durvára törjük.

    A jégsalátát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba tépkedjük, vagy csíkokra vágjuk.

    A körtét is megmossuk, négyfelé vágjuk, a magházát eltávolítva felszeleteljük.

    A sütőtököt vékony csíkokra vágjuk.

    A kecskesajtot villával összetörjük, ha nem elég sós, megsózzuk, és meghintjük egy-két tekerésnyi frissen őrölt borssal és chili pehellyel. Vizes kézzel apró golyókat formálunk belőle, és mindet meghempergetjük a durvára tört, pirított dióban.

    A salátát összeállítjuk. A tálban levő jégsalátához adjuk a szeletelt körtét, a félretett diót, a sütőtök csíkokat és az apróra vágott metélőhagymát, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Ízesítjük kevés sóval és borssal.

    Tálaláskor a tányérra szedjük a salátát, ráhelyezzük a dióba forgatott kecskesajt golyókat, és meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel.

    A saláta chilis kecskesajttal, dióval és körtével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 164 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá