Saláta chilis kecskesajttal, dióval és körtével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Saláta chilis kecskesajttal, dióval és körtével

Hozzávalók:

  • 10 dkg krémes, lágy kecskesajt
  • 5 dkg dió
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 1 zamatos, érett, vilmoskörte
  • 3 dkg hámozott sütőtök
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1 ek citrusos modenai balzsamecet
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • chili pehely

Elkészítése:

A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd pár szem kivételével durvára törjük.

A jégsalátát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba tépkedjük, vagy csíkokra vágjuk.

A körtét is megmossuk, négyfelé vágjuk, a magházát eltávolítva felszeleteljük.

A sütőtököt vékony csíkokra vágjuk.

A kecskesajtot villával összetörjük, ha nem elég sós, megsózzuk, és meghintjük egy-két tekerésnyi frissen őrölt borssal és chili pehellyel. Vizes kézzel apró golyókat formálunk belőle, és mindet meghempergetjük a durvára tört, pirított dióban.

A salátát összeállítjuk. A tálban levő jégsalátához adjuk a szeletelt körtét, a félretett diót, a sütőtök csíkokat és az apróra vágott metélőhagymát, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Ízesítjük kevés sóval és borssal.

Tálaláskor a tányérra szedjük a salátát, ráhelyezzük a dióba forgatott kecskesajt golyókat, és meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel.