Hozzávalók:
Elkészítése:
A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd pár szem kivételével durvára törjük.
A jégsalátát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba tépkedjük, vagy csíkokra vágjuk.
A körtét is megmossuk, négyfelé vágjuk, a magházát eltávolítva felszeleteljük.
A sütőtököt vékony csíkokra vágjuk.
A kecskesajtot villával összetörjük, ha nem elég sós, megsózzuk, és meghintjük egy-két tekerésnyi frissen őrölt borssal és chili pehellyel. Vizes kézzel apró golyókat formálunk belőle, és mindet meghempergetjük a durvára tört, pirított dióban.
A salátát összeállítjuk. A tálban levő jégsalátához adjuk a szeletelt körtét, a félretett diót, a sütőtök csíkokat és az apróra vágott metélőhagymát, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Ízesítjük kevés sóval és borssal.
Tálaláskor a tányérra szedjük a salátát, ráhelyezzük a dióba forgatott kecskesajt golyókat, és meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel.