Saláta buggyantott tojással recept

Elkészítése:
A salátát ízlés szerinti darabokra csipkedjük össze. A sárgarépát pucoljuk meg, majd a retekkel együtt vékonyra szeleteljük fel. (Én a hámozóval vágtam vékony szeletekre.)
Ezután egy tálba keverjük össze a zöldségeket.
Az öntet hozzávalóit ízlés szerint, kézi habverővel jó alaposan keverjük össze, majd öntsük rá a salátára.
Ezután kézzel alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Buggyantott tojás készítése:
Egy edénybe forraljuk fel kb. 1 liter vizet, majd csepegtessünk bele pár csepp ecetet.
A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kis tálba, majd szintén nagyon óvatosan, alacsony magasságról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.
Ezután gyöngyöző vízben főzzük 1-2 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni.
Tálaláskor a salátát halmozzuk rá a tányérra, majd helyezzük a tetejére a buggyantott tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot.
A saláta buggyantott tojással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »