Saláta buggyantott tojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb jégsaláta
  • 2 sárgarépa
  • 1 csomó retek

Öntethez:

  • 4-5 ek málnaecet
  • 3-4 ek méz
  • csipet só
  • őrölt fehér bors
  • 4-5 ek olívaolaj

Buggyantott tojáshoz:

  • 4 tojás
  • 1 l víz
  • 1 tk ecet

Elkészítése:

A salátát ízlés szerinti darabokra csipkedjük össze. A sárgarépát pucoljuk meg, majd a retekkel együtt vékonyra szeleteljük fel. (Én a hámozóval vágtam vékony szeletekre.)
Ezután egy tálba keverjük össze a zöldségeket.

Az öntet hozzávalóit ízlés szerint, kézi habverővel jó alaposan keverjük össze, majd öntsük rá a salátára.
Ezután kézzel alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

Buggyantott tojás készítése:

Egy edénybe forraljuk fel kb. 1 liter vizet, majd csepegtessünk bele pár csepp ecetet.
A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kis tálba, majd szintén nagyon óvatosan, alacsony magasságról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.
Ezután gyöngyöző vízben főzzük 1-2 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni.

Tálaláskor a salátát halmozzuk rá a tányérra, majd helyezzük a tetejére a buggyantott tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot.