Sajtos-zöldborsós krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 lila hagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1-2 ek tárkonyecet
- só
- 1 tk ételízesítő
- cukor
Öntet:
- 1 pohár tejföl (2 dl)
- 1 tk csípős mustár (lehet magos is)
- 1 mk currypor
- só
- őrölt fehér bors
- cukor
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A borsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük. A hagymát nagyon apróra felvágjuk.
Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira, és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek.)
Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (A cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti.)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót, és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.
10 dkg ízlés szerinti sajtot, vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórunk.
Tálalhatjuk sültek, vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.
A sajtos-zöldborsós krumplisaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »