Sajtos-zöldborsós krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 lila hagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1-2 ek tárkonyecet
- só
- 1 tk ételízesítő
- cukor
Öntet:
- 1 pohár tejföl (2 dl)
- 1 tk csípős mustár (lehet magos is)
- 1 mk currypor
- só
- őrölt fehér bors
- cukor
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A borsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük. A hagymát nagyon apróra felvágjuk.
Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira, és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek.)
Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (A cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti.)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót, és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.
10 dkg ízlés szerinti sajtot, vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórunk.
Tálalhatjuk sültek, vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.
A sajtos-zöldborsós krumplisaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »