Sajtos-zöldborsós krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 lila hagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1-2 ek tárkonyecet
- só
- 1 tk ételízesítő
- cukor
Öntet:
- 1 pohár tejföl (2 dl)
- 1 tk csípős mustár (lehet magos is)
- 1 mk currypor
- só
- őrölt fehér bors
- cukor
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A borsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük. A hagymát nagyon apróra felvágjuk.
Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira, és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek.)
Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (A cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti.)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót, és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.
10 dkg ízlés szerinti sajtot, vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórunk.
Tálalhatjuk sültek, vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.
A sajtos-zöldborsós krumplisaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »