Sajtos-zöldborsós krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-zöldborsós krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 lila hagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1-2 ek tárkonyecet
  • 1 tk ételízesítő
  • cukor

Öntet:

  • 1 pohár tejföl (2 dl)
  • 1 tk csípős mustár (lehet magos is)
  • 1 mk currypor
  • őrölt fehér bors
  • cukor

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.

A borsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük. A hagymát nagyon apróra felvágjuk.

Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira, és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek.)

Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (A cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti.)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót, és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.

10 dkg ízlés szerinti sajtot, vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórunk.

Tálalhatjuk sültek, vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.