Pórés paradicsomsaláta hámozott paradicsomból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSparadicsom (jó a Lucullus, és a San Marzano fajta is)
- póréhagyma
- só, szorbit vagy cukor
- kevés almaecet
- extra szűz olíva olaj
Elkészítése:
Van, aki nem szereti a paradicsom héját, azok kedvéért írtam le receptemet.
A paradicsom hámozása rendkívül egyszerű. Kereszt alakú bevágás rajta, majd megy forró vízbe. Rövid ott tartózkodás után hideg vizes fürdő következik, és a héja könnyen lehúzható. Mivel szerintem úgy könnyebb, én előtte a csumáját is kivágom. Az így meghámozott paradicsom, minden étel készítésére kiválóan használható, így salátáéra is. Télre konzervként is elrakható.
A meghámozott paradicsomokat vastagabb szeletekre vágtam, enyhén megsóztam, almaecetet, olívaolajat, kevés szorbitot (cukor is jó hozzá) valamint félkarikákra vágott póréhagymát tettem hozzá. Azonnal fogyasztható!
Tipp:
Póré helyett lilahagyma is használható hozzá. A Lucullus, és a San Marzano paradicsom meghámozva is megőrzi textúráját, befűszerezve, salátaként sem esik szét. Ajánlom mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »