Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pórés paradicsomsaláta hámozott paradicsomból recept

Pórés paradicsomsaláta hámozott paradicsomból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSparadicsom (jó a Lucullus, és a San Marzano fajta is)
    • póréhagyma
    • só, szorbit vagy cukor
    • kevés almaecet
    • extra szűz olíva olaj

    Elkészítése:

    Van, aki nem szereti a paradicsom héját, azok kedvéért írtam le receptemet.

    A paradicsom hámozása rendkívül egyszerű. Kereszt alakú bevágás rajta, majd megy forró vízbe. Rövid ott tartózkodás után hideg vizes fürdő következik, és a héja könnyen lehúzható. Mivel szerintem úgy könnyebb, én előtte a csumáját is kivágom. Az így meghámozott paradicsom, minden étel készítésére kiválóan használható, így salátáéra is. Télre konzervként is elrakható.

    A meghámozott paradicsomokat vastagabb szeletekre vágtam, enyhén megsóztam, almaecetet, olívaolajat, kevés szorbitot (cukor is jó hozzá) valamint félkarikákra vágott póréhagymát tettem hozzá. Azonnal fogyasztható!

    Tipp:

    Póré helyett lilahagyma is használható hozzá. A Lucullus, és a San Marzano paradicsom meghámozva is megőrzi textúráját, befűszerezve, salátaként sem esik szét. Ajánlom mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá