Perzsa joghurtos uborkasaláta dióval, mazsolával recept
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tejföl
- 1 kis marék dió
- 1 ek mazsola
- kis csokor snidling
- kevés friss kaporlevél
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- só
- kevés őrölt fehér bors
Elkészítése:
Az uborkákat kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd elkeverjük a joghurttal, a tejföllel, a mazsolával, az apróra vágott snidlinggel és az aprított kaporlevéllel.
Megszórjuk durvára vágott dióval, végül megcsorgatjuk kevés olíva olajjal.
Tipp:
Komplett menü része volt a saláta is. Perzsa padlizsános marharagu mellé készült.
A perzsa joghurtos uborkasaláta dióval, mazsolával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

