Perzsa joghurtos uborkasaláta dióval, mazsolával recept

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tejföl
- 1 kis marék dió
- 1 ek mazsola
- kis csokor snidling
- kevés friss kaporlevél
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- só
- kevés őrölt fehér bors
Elkészítése:
Az uborkákat kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd elkeverjük a joghurttal, a tejföllel, a mazsolával, az apróra vágott snidlinggel és az aprított kaporlevéllel.
Megszórjuk durvára vágott dióval, végül megcsorgatjuk kevés olíva olajjal.
Tipp:
Komplett menü része volt a saláta is. Perzsa padlizsános marharagu mellé készült.
A perzsa joghurtos uborkasaláta dióval, mazsolával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »