Perzsa joghurtos uborkasaláta dióval, mazsolával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Perzsa joghurtos uborkasaláta dióval, mazsolával

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis marék dió
  • 1 ek mazsola
  • kis csokor snidling
  • kevés friss kaporlevél
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • kevés őrölt fehér bors

Elkészítése:

Az uborkákat kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd elkeverjük a joghurttal, a tejföllel, a mazsolával, az apróra vágott snidlinggel és az aprított kaporlevéllel.

Megszórjuk durvára vágott dióval, végül megcsorgatjuk kevés olíva olajjal.

Tipp:

Komplett menü része volt a saláta is. Perzsa padlizsános marharagu mellé készült.