Paradicsomsaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6-8 szem paradicsom
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 cs kicsi mozzarella golyók
- 4 ek oliva olaj
- 2 ek balzsamecet
- só
Elkészítése:
A paradicsomokat negyedekre, a hagymát vékony szeletekre vágom.
Egy nagyobb tálba teszem a balzsamecetet és ízlés szerint sót keverek bele. Ezután cseppenként, fokozatosan, állandó keverés mellett adagolom hozzá az oliva olajat.
Ha egyneműre kevertem, beleteszem a paradicsomokat és a lila hagymát. Óvatosan összekeverem. Félbevágott mozzarella golyókkal díszítem. Érdemes néhány órát hűtőben tartani fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Nagyon szeretem nyáron lehűtve sültek köretének adni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

