Paradicsomsaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg paradicsom
- 5 ek olíva olaj
- 2 ek (bor)ecet
- só, bors ízlés szerint
- 1 fej hagyma (nálam kimaradt)
- petrezselyemzöld és bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A paradicsomokat és a hagymát felkarikázzuk, majd egy edénybe terítjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük az ecettel és az olajjal.
Petrezselymet szórunk rá, majd óvatosan összeforgatjuk és legalább egy órát pihentetjük.
Miért egyem?
A paradicsom jelentős mennyiségű likopint tartalmaz, ami erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és hozzájárulhat a rák megelőzéséhez.
Rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett magas C-vitamin- és rosttartalmat kínál, amelyek támogatják az immunrendszert és elősegítik az emésztést.
A benne található A- és K-vitamin segítik a csontok egészségét és a vér koagulációját. Gazdag káliumban, ami fontos a vérnyomás szabályozásához. Fogyasztása elősegítheti a szív- és érrendszer egészségét, valamint a bőr szépségét is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »