Paradicsomos gombasaláta / Svéd gomba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés olíva olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés só
- kevés frissen őrült bors
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítése:
A gombát felszeleteltem, a hagymát felcsíkoztam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. A hagymát, fokhagymát kevés olíva olajon megpároltam.
Kevés száraz bort öntöttem hozzá, sóztam, borsoztam, és lefedtem. Így kb. 10 percig tovább pároltam. Hozzátettem a szeletelt gombát, és felöntöttem paradicsomszósszal. Szárított bazsalikomot, és kevés szárított petrezselymet, valamint egy kanálnyi balzsamecetet adtam hozzá.
Rövid további főzés után ment a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »