Paradicsomos gombasaláta / Svéd gomba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés olíva olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés só
- kevés frissen őrült bors
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítése:
A gombát felszeleteltem, a hagymát felcsíkoztam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. A hagymát, fokhagymát kevés olíva olajon megpároltam.
Kevés száraz bort öntöttem hozzá, sóztam, borsoztam, és lefedtem. Így kb. 10 percig tovább pároltam. Hozzátettem a szeletelt gombát, és felöntöttem paradicsomszósszal. Szárított bazsalikomot, és kevés szárított petrezselymet, valamint egy kanálnyi balzsamecetet adtam hozzá.
Rövid további főzés után ment a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »