Paprikás-lilahagymás uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 3 db kígyóuborka
- 2-3 db paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 kanál só
- 4 kanál cukor
- 4-5 kanál ecet
- 2-3 dl víz
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Az uborkákat igény szerint meghámozzuk, majd legyaluljuk. A paprikát és a hagymát is felaprítjuk, majd az uborkához keverjük. Teszünk bele 1 kanál sót és várunk, hogy eresszen egy kis levet. Ezután nyomkodjuk ki a levét, majd szórjuk meg egy kis pirospaprikával és végül öntsük rá a cukorral, vízzel és ecettel kikevert salátalevet. Az egészet összekeverjük, majd hűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »