Paprikás-lilahagymás uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 3 db kígyóuborka
- 2-3 db paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 kanál só
- 4 kanál cukor
- 4-5 kanál ecet
- 2-3 dl víz
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Az uborkákat igény szerint meghámozzuk, majd legyaluljuk. A paprikát és a hagymát is felaprítjuk, majd az uborkához keverjük. Teszünk bele 1 kanál sót és várunk, hogy eresszen egy kis levet. Ezután nyomkodjuk ki a levét, majd szórjuk meg egy kis pirospaprikával és végül öntsük rá a cukorral, vízzel és ecettel kikevert salátalevet. Az egészet összekeverjük, majd hűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »