Ötparadicsom saláta recept
Hozzávalók:
- Több színű, és formájú paradicsom, (sárga, lila, koktél, szilva, és Lucullus paradicsomok)
- olajbogyó
- bazsalikom levél
- extra szűz olíva olaj
- balzsamecet.
Elkészítése:
A paradicsomokat feldaraboljuk. A kisebbeket kettőbe, a nagyobbakat négy felé, a még nagyobbakat karikára vágjuk. a többféle paradicsom különleges ízt ad a salátának, ugyanis mindegyiknek más az állaga.
Van amelyik lágyabb, van, amelyik több levet ad, van, amelyik roppanósabb marad.
Hozzáadjuk az extra szűz olíva olajat is, egy jókora löttyintésnyit, mert az olaj is kitűnő ízesítő. Apróra vágott bazsalikomlevéllel, és félbevágott olajbogyóval keverjük össze. (néhányat meghagyunk egészben díszítésnem a tetejére)
Nem sózzuk, nem savanyítjuk semmivel, mert így érvényesülnek a különféle paradicsomok ízei a salátában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

