Ötparadicsom saláta recept
Hozzávalók:
- Több színű, és formájú paradicsom, (sárga, lila, koktél, szilva, és Lucullus paradicsomok)
- olajbogyó
- bazsalikom levél
- extra szűz olíva olaj
- balzsamecet.
Elkészítése:
A paradicsomokat feldaraboljuk. A kisebbeket kettőbe, a nagyobbakat négy felé, a még nagyobbakat karikára vágjuk. a többféle paradicsom különleges ízt ad a salátának, ugyanis mindegyiknek más az állaga.
Van amelyik lágyabb, van, amelyik több levet ad, van, amelyik roppanósabb marad.
Hozzáadjuk az extra szűz olíva olajat is, egy jókora löttyintésnyit, mert az olaj is kitűnő ízesítő. Apróra vágott bazsalikomlevéllel, és félbevágott olajbogyóval keverjük össze. (néhányat meghagyunk egészben díszítésnem a tetejére)
Nem sózzuk, nem savanyítjuk semmivel, mert így érvényesülnek a különféle paradicsomok ízei a salátában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

