Ötparadicsom saláta recept

Hozzávalók:
- Több színű, és formájú paradicsom, (sárga, lila, koktél, szilva, és Lucullus paradicsomok)
- olajbogyó
- bazsalikom levél
- extra szűz olíva olaj
- balzsamecet.
Elkészítése:
A paradicsomokat feldaraboljuk. A kisebbeket kettőbe, a nagyobbakat négy felé, a még nagyobbakat karikára vágjuk. a többféle paradicsom különleges ízt ad a salátának, ugyanis mindegyiknek más az állaga.
Van amelyik lágyabb, van, amelyik több levet ad, van, amelyik roppanósabb marad.
Hozzáadjuk az extra szűz olíva olajat is, egy jókora löttyintésnyit, mert az olaj is kitűnő ízesítő. Apróra vágott bazsalikomlevéllel, és félbevágott olajbogyóval keverjük össze. (néhányat meghagyunk egészben díszítésnem a tetejére)
Nem sózzuk, nem savanyítjuk semmivel, mert így érvényesülnek a különféle paradicsomok ízei a salátában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »