Őszi majonézes burgonya recept

Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 2 közepes db vöröshagyma
- 20 dkg majonéz
- 2 dl tejföl
- 2 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 kk citromlé
- 1 db cékla
Elkészítése:
A megfőtt burgonyát megpucoljuk felkarikázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és a burgonyához adjuk.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel és a citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A hagymás burgonyához öntjük és óvatosan összeforgatjuk.
A salátánk tetejére kenünk egy vékony réteg tejfölt. Az olívabogyót ketté vágjuk(ezek az őszi makkok). Cékla szeletekből levél formákat vágunk ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »