Őszi majonézes burgonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 20 dkg majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk citromlé
  • 1 db cékla

Elkészítése:

A megfőtt burgonyát megpucoljuk felkarikázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és a burgonyához adjuk.

A tejfölt kikeverjük a majonézzel és a citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A hagymás burgonyához öntjük és óvatosan összeforgatjuk.

A salátánk tetejére kenünk egy vékony réteg tejfölt. Az olívabogyót ketté vágjuk(ezek az őszi makkok). Cékla szeletekből levél formákat vágunk ki.