Orosz hússaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 4-5 közepes burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- kb 300 g zöldborsó vagy egy konzerv
- só, bors
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre főzve
- 10 db savanyú uborka
- majonéz
Elkészítése:
A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon egy grillserpenyőben készre főzzük.
A répát, burgonyát meghámozzuk és kb 10 percig főzzük (ha a borsó nem konzerv, akkor ezekkel együtt azt is megfőzzük). Vigyázzunk, hohy ne főzzük túl a zöldségeket, kicsit maradjanak roppanósak! Szűrjük le és hűtsük ki.
A tojásokat is főzzük meg, majd hámozzuk meg.
A húst, tojásokat, meghámozott hagymát, savanyú uborkát apróra vágjuk.
A felaprított hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, sózzuk és borsozzuk meg alaposan, majd adjunk hozzá annyi majonézt, hogy az egészet mindenhol befedje. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok rajta, különben elnyomja a különböző összetevők ízét.
Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.