Német saláta recept
Hozzávalók:
- 1 db kisebb zeller
- 1 kukorica konzerv
- 1 ananász konzerv (darabolt)
- 20 dkg sonka
- 3 alma
- 6 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 póréhagyma
- 480 g majonéz
- 1 nagydoboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük.
Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzük egy nagy tálban.
Rétegezés: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka,ananász,póréhagyma. Fontos,hogy rétegezés közben locsoljuk a majonézes tejföllel.
A maradék tejfölt a tetejére tesszük és sajtot reszelünk rá. Egy napra a hűtőbe állni hagyjuk. Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk.
Sztori:
Egytál ételnek is fogyasztható, de nagyon finom sült húsokhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


