Német saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb zeller
  • 1 kukorica konzerv
  • 1 ananász konzerv (darabolt)
  • 20 dkg sonka
  • 3 alma
  • 6 főtt tojás
  • 1 póréhagyma
  • 480 g majonéz
  • 1 nagydoboz tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük.

Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzük egy nagy tálban.

Rétegezés: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka,ananász,póréhagyma. Fontos,hogy rétegezés közben locsoljuk a majonézes tejföllel.

A maradék tejfölt a tetejére tesszük és sajtot reszelünk rá. Egy napra a hűtőbe állni hagyjuk. Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk.

Sztori:

Egytál ételnek is fogyasztható, de nagyon finom sült húsokhoz.