Narancsos ráksaláta recept

Hozzávalók:
- 1 doboz rákkonzerv
- 1 doboz nem füstölt lazackonzerv vagy más ízetlen
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos francia majonéz
- 2-3 evőkanál konyak
- 2 narancs
- fél fej saláta
Elkészítés:
A sűrű majonézt a konyakkal meg annyi rákkonzervlével hígítjuk, hogy tartármártás sűrűségű legyen. A rákból négy szép, piros darabot félreteszünk, ez lesz majd a díszítés, a többit kis darabokra tépkedjük, a benne levő kemény részecskéket kiszedjük, és a húsát alaposan átválogatjuk, nehogy szálka maradjon benne. A rák- meg haldarabokat a mártásba keverjük, és nagyon apró kockákra belevágjuk a meghámozott narancsot is. Néhány órára jégbe hűtjük, majd salátalevéllel bélelt üvegtányérokba vagy talpas poharakba töltjük. A tetejét a félretett szép rákdarabokkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »