Mentás-joghurtos kígyóuborka saláta recept
Hozzávalók:
- 1 nagy kígyóuborka
- 1 csapott kk só
- 4-5 nagyobb menta levél
- 1 dl natúr joghurt
- 1 ek majonéz
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 1 csipet bors
Elkészítése:
A megtisztított uborkát a reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük sóval.
Hagyjuk kb. 10 percet pihenni és kicsavarjuk a levét.
Egy tálban a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a fokhagymakrémmel, a borssal és beleforgatjuk az uborkát, és az apróra tépkedett, tiszta menta leveleket.
Jól összekeverjük és kínáljuk.
Tipp:
Ma rántott csirkét kértek a gyerekek, amihez egy nagyon egyszerű salátát készítettem egy, a hűtőben árválkodó kígyóuborkából.
Csempésztem bele pár menta levelet is, ami egy kicsit különlegesebb ízt adott a salátának. Gyorsan összeállítható, a majonézt elhagyva akár még diétásnak is nevezhetnénk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

