Mentás-joghurtos kígyóuborka saláta recept

Hozzávalók:
- 1 nagy kígyóuborka
- 1 csapott kk só
- 4-5 nagyobb menta levél
- 1 dl natúr joghurt
- 1 ek majonéz
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 1 csipet bors
Elkészítése:
A megtisztított uborkát a reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük sóval.
Hagyjuk kb. 10 percet pihenni és kicsavarjuk a levét.
Egy tálban a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a fokhagymakrémmel, a borssal és beleforgatjuk az uborkát, és az apróra tépkedett, tiszta menta leveleket.
Jól összekeverjük és kínáljuk.
Tipp:
Ma rántott csirkét kértek a gyerekek, amihez egy nagyon egyszerű salátát készítettem egy, a hűtőben árválkodó kígyóuborkából.
Csempésztem bele pár menta levelet is, ami egy kicsit különlegesebb ízt adott a salátának. Gyorsan összeállítható, a majonézt elhagyva akár még diétásnak is nevezhetnénk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »