Mentás-joghurtos kígyóuborka saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy kígyóuborka
  • 1 csapott kk só
  • 4-5 nagyobb menta levél
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 ek majonéz
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém
  • 1 csipet bors

Elkészítése:

A megtisztított uborkát a reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük sóval.

Hagyjuk kb. 10 percet pihenni és kicsavarjuk a levét.

Egy tálban a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a fokhagymakrémmel, a borssal és beleforgatjuk az uborkát, és az apróra tépkedett, tiszta menta leveleket.

Jól összekeverjük és kínáljuk.

Tipp:

Ma rántott csirkét kértek a gyerekek, amihez egy nagyon egyszerű salátát készítettem egy, a hűtőben árválkodó kígyóuborkából.
Csempésztem bele pár menta levelet is, ami egy kicsit különlegesebb ízt adott a salátának. Gyorsan összeállítható, a majonézt elhagyva akár még diétásnak is nevezhetnénk.