Meleg kelbimbósaláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- 1 gránátalma
- 10 dkg sózott földimogyoró
- fél citrom leve
- 1 tk cukor (v. édesítőszer)
- só
- őrölt színes bors
- 2-3 ek mogyoróolaj
Elkészítése:
A kelbimbó külső leveleit távolítsuk el, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 ek mogyoróolajjal (vagy ízlés szerinti olajjal), és helyezzük az előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.
A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével, és ízlés szerint cukorral (vagy édesítőszerrel), majd tegyük félre.
A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele. A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalma magokkal és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.
Tálaljuk melegen (de hidegen is kiváló! Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk pl. vacsorára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »