Medvehagymás saláta sajtkosárban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs medvehagymás salátakeverék
- 1 paradicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- fél uborka
- 2-3 piros retek
- 20 dkg reszelt sajt
- 0,5 dl olaj
- pici kakukkfű
- csipet só
- őrölt bors
- kevés olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A paradicsomot, az uborkát, és a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk.
Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a reszelt sajt negyedét beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk megszórjuk kakukkfűvel és addig sütjük amíg megszilárdul. Előveszünk egy üvegpoharat és a sajtot óvatosan rácsúsztatjuk, majd lenyomkodjuk, hogy felvegye a pohár (kosár) alakját. A sajtból négy kosárkát készítünk, és amikor elkészültek akkor megtöltjük őket a salátával.
Meglocsoljuk az olívaolaj, só, bors, mustár és a zúzott fokhagyma keverékéből készített öntettel, és azonnal tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »