Medvehagymás saláta sajtkosárban recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 cs medvehagymás salátakeverék
- 1 paradicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- fél uborka
- 2-3 piros retek
- 20 dkg reszelt sajt
- 0,5 dl olaj
- pici kakukkfű
- csipet só
- őrölt bors
- kevés olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A paradicsomot, az uborkát, és a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk.
Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a reszelt sajt negyedét beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk megszórjuk kakukkfűvel és addig sütjük amíg megszilárdul. Előveszünk egy üvegpoharat és a sajtot óvatosan rácsúsztatjuk, majd lenyomkodjuk, hogy felvegye a pohár (kosár) alakját. A sajtból négy kosárkát készítünk, és amikor elkészültek akkor megtöltjük őket a salátával.
Meglocsoljuk az olívaolaj, só, bors, mustár és a zúzott fokhagyma keverékéből készített öntettel, és azonnal tálalhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.