Medvehagymás saláta sajtkosárban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs medvehagymás salátakeverék
- 1 paradicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- fél uborka
- 2-3 piros retek
- 20 dkg reszelt sajt
- 0,5 dl olaj
- pici kakukkfű
- csipet só
- őrölt bors
- kevés olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk mustár
Elkészítése:
A paradicsomot, az uborkát, és a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk.
Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a reszelt sajt negyedét beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk megszórjuk kakukkfűvel és addig sütjük amíg megszilárdul. Előveszünk egy üvegpoharat és a sajtot óvatosan rácsúsztatjuk, majd lenyomkodjuk, hogy felvegye a pohár (kosár) alakját. A sajtból négy kosárkát készítünk, és amikor elkészültek akkor megtöltjük őket a salátával.
Meglocsoljuk az olívaolaj, só, bors, mustár és a zúzott fokhagyma keverékéből készített öntettel, és azonnal tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »