Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán dinnyesaláta recept

Mediterrán dinnyesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg sárgadinnye
    • 15 dkg görögdinnye
    • 5 dkg katalánszószos kagyló
    • 5 dkg folyami rák
    • 5 dkg mozzarella
    • 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
    • 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó (10 db)
    • 3 cl fehér rum
    • 6 levél jégsaláta
    • extraszűz olívaolaj
    • citromlé
    • őrölt fekete bors
    • 1 zsemle
    • vaj

    Elkészítése:

    A görögdinnyéből a magokat eltávolítjuk. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájunk a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágjuk.

    Egy tányérra fektetjük a salátaleveleket, sózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal. Ráfektetjük a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakoljuk a dinnye golyókat, kagylókat és rákot. Teszünk a salátalevelekre is.

    A dinnyesalátára ráöntjük a rumot, majd betesszük a hűtőbe.

    Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) vágjuk, megpirítjuk és megvajazzuk.

    Tipp:

    Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá