Mediterrán dinnyesaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg sárgadinnye
- 15 dkg görögdinnye
- 5 dkg katalánszószos kagyló
- 5 dkg folyami rák
- 5 dkg mozzarella
- 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
- 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó (10 db)
- 3 cl fehér rum
- 6 levél jégsaláta
- extraszűz olívaolaj
- citromlé
- só
- őrölt fekete bors
- 1 zsemle
- vaj
Elkészítése:
A görögdinnyéből a magokat eltávolítjuk. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájunk a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágjuk.
Egy tányérra fektetjük a salátaleveleket, sózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal. Ráfektetjük a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakoljuk a dinnye golyókat, kagylókat és rákot. Teszünk a salátalevelekre is.
A dinnyesalátára ráöntjük a rumot, majd betesszük a hűtőbe.
Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) vágjuk, megpirítjuk és megvajazzuk.
Tipp:
Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »