Mediterrán dinnyesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgadinnye
  • 15 dkg görögdinnye
  • 5 dkg katalánszószos kagyló
  • 5 dkg folyami rák
  • 5 dkg mozzarella
  • 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
  • 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó (10 db)
  • 3 cl fehér rum
  • 6 levél jégsaláta
  • extraszűz olívaolaj
  • citromlé
  • őrölt fekete bors
  • 1 zsemle
  • vaj

Elkészítése:

A görögdinnyéből a magokat eltávolítjuk. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájunk a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágjuk.

Egy tányérra fektetjük a salátaleveleket, sózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal. Ráfektetjük a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakoljuk a dinnye golyókat, kagylókat és rákot. Teszünk a salátalevelekre is.

A dinnyesalátára ráöntjük a rumot, majd betesszük a hűtőbe.

Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) vágjuk, megpirítjuk és megvajazzuk.

Tipp:

Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.