Mandarinos zellersaláta recept
                            Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
 - 1 közepes nagyságú alma
 - 2 mandarin
 - 2 dl görög joghurt
 - só
 - fehér bors
 - 1 ek mézes mustár
 - 1 ek porcukor
 - 4 ek majonéz
 
Elkészítése:
A zellert hámozás után apró kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Az almát citromos vízben áztatjuk hámozás és kockákra vágás után.
Tálkába tesszük a leszűrt és kihűtött zellert, majd az almát is leszűrjük, és hozzákeverjük.
A mandarint gerezdekre szedjük, hozzátesszük az almához és zellerhez.
Az öntethez a joghurtot a mézes mustárral, cukorral, sóval, fehér borssal és a majonézzel elkeverjük, majd a zelleres keverékhez adjuk, és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Madársalátával díszíthetjük, és péksüteménnyel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

