Mandarinos zellersaláta recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 1 közepes nagyságú alma
- 2 mandarin
- 2 dl görög joghurt
- só
- fehér bors
- 1 ek mézes mustár
- 1 ek porcukor
- 4 ek majonéz
Elkészítése:
A zellert hámozás után apró kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Az almát citromos vízben áztatjuk hámozás és kockákra vágás után.
Tálkába tesszük a leszűrt és kihűtött zellert, majd az almát is leszűrjük, és hozzákeverjük.
A mandarint gerezdekre szedjük, hozzátesszük az almához és zellerhez.
Az öntethez a joghurtot a mézes mustárral, cukorral, sóval, fehér borssal és a majonézzel elkeverjük, majd a zelleres keverékhez adjuk, és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Madársalátával díszíthetjük, és péksüteménnyel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

