Mandarinos zellersaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes zellergumó
  • 1 közepes nagyságú alma
  • 2 mandarin
  • 2 dl görög joghurt
  • fehér bors
  • 1 ek mézes mustár
  • 1 ek porcukor
  • 4 ek majonéz

Elkészítése:

A zellert hámozás után apró kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Az almát citromos vízben áztatjuk hámozás és kockákra vágás után.

Tálkába tesszük a leszűrt és kihűtött zellert, majd az almát is leszűrjük, és hozzákeverjük.

A mandarint gerezdekre szedjük, hozzátesszük az almához és zellerhez.

Az öntethez a joghurtot a mézes mustárral, cukorral, sóval, fehér borssal és a majonézzel elkeverjük, majd a zelleres keverékhez adjuk, és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Madársalátával díszíthetjük, és péksüteménnyel kínáljuk.