Malackás franciasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg franciasaláta alap
- 2 dl tejföl
- 25 dkg majonéz
- 1 tk citromlé
- 1 tk só
Díszítéshez:
- 5 dkg párizsi
- 2 db olajbogyó
- 5 dkg uborka
Elkészítése:
A franciasaláta alapot (zöldségeket) sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt majonézzel, citromlével és a sóval kikeverjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, ízlés szerint sózzuk, és egy tálba öntjük.
Párizsi szeletekből kivágjuk a malacka füleit, farkát és az orrát. Olívabogyó a szemei. A salátát körbe kirakjuk szeletelt uborkával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »