Majonézes, virslis krumplisaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg saláta burgonya
- 10 szál füstli virsli (vigyázat a sajtos nem lm!)
- 1 flakon majonéz
- 4 ek lm joghurt (nekem most nagy kedvencem a Lidl saját márkás lm joghurtja, finom krémes)
- 1 tk dijoni mustár
- 2 fej lilahagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A krumplit alaposan megmosom és héjával együtt egy fazék sós vízben oda teszem főni, ha puhára főtt, leveszem a tűzhelyről, hideg vízzel lehűtöm, megpucolom, kb fél centi vastag karikára vágom majd megsózom.
Egy tálban össze keverem a majonézt, a joghurtot, a mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, hozzáadom a karikára vágott lilahagymát és a kiűtött burgonyát.
A virslit fél centis karikára vágom és egy grillserpenyőben szép pirosra pirítom, majd ha kihűlt ezt is a majonézes, hagymás burgonyához adom. Alaposan összekeverem és legalább fél napra a hűtőszekrénybe teszem.
Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.