Majonézes, virslis krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg saláta burgonya
  • 10 szál füstli virsli (vigyázat a sajtos nem lm!)
  • 1 flakon majonéz
  • 4 ek lm joghurt (nekem most nagy kedvencem a Lidl saját márkás lm joghurtja, finom krémes)
  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 fej lilahagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A krumplit alaposan megmosom és héjával együtt egy fazék sós vízben oda teszem főni, ha puhára főtt, leveszem a tűzhelyről, hideg vízzel lehűtöm, megpucolom, kb fél centi vastag karikára vágom majd megsózom.

Egy tálban össze keverem a majonézt, a joghurtot, a mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, hozzáadom a karikára vágott lilahagymát és a kiűtött burgonyát.

A virslit fél centis karikára vágom és egy grillserpenyőben szép pirosra pirítom, majd ha kihűlt ezt is a majonézes, hagymás burgonyához adom. Alaposan összekeverem és legalább fél napra a hűtőszekrénybe teszem.

Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom!

Jó étvágyat!