Majonézes kukoricasaláta füstölt sajttal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg konzerv kukorica
- 15 dkg natúr joghurt (házi)
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 ek porcukor
- 2 db salotta hagyma
- 1 kis csokor metélőhagyma (snidling)
- só
- bors
- 1 szál újhagyma
- 1 kk citromlé
Elkészítése:
A kukoricáról a levét leöblítjük, és egy tálkába borítjuk. A salotta hagymákat és a sajtot felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, és a snidling felét is felaprítjuk. Mindent összekeverünk, majd elkészítjük az öntetet.
A tejfölt és a majonézt a joghurttal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral édesítjük, majd a citrom levével pikánssá tesszük. A kukoricás keverékkel összedolgozzuk, a maradék snidlinggel díszítjük, és jól behűtve, bagettel, vagy kedvenc péksütinkkel fogyasszuk.
Tipp:
Sült hús mellé is kiváló kísérő egy könnyű vacsorára.
A majonézes kukoricasaláta füstölt sajttal kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 164 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.