Majonézes kukoricasaláta füstölt sajttal recept
Hozzávalók:
- 25 dkg konzerv kukorica
- 15 dkg natúr joghurt (házi)
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 ek porcukor
- 2 db salotta hagyma
- 1 kis csokor metélőhagyma (snidling)
- só
- bors
- 1 szál újhagyma
- 1 kk citromlé
Elkészítése:
A kukoricáról a levét leöblítjük, és egy tálkába borítjuk. A salotta hagymákat és a sajtot felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, és a snidling felét is felaprítjuk. Mindent összekeverünk, majd elkészítjük az öntetet.
A tejfölt és a majonézt a joghurttal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral édesítjük, majd a citrom levével pikánssá tesszük. A kukoricás keverékkel összedolgozzuk, a maradék snidlinggel díszítjük, és jól behűtve, bagettel, vagy kedvenc péksütinkkel fogyasszuk.
Tipp:
Sült hús mellé is kiváló kísérő egy könnyű vacsorára.
A majonézes kukoricasaláta füstölt sajttal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

