Majonézes kukoricasaláta füstölt sajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg konzerv kukorica
  • 15 dkg natúr joghurt (házi)
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 ek porcukor
  • 2 db salotta hagyma
  • 1 kis csokor metélőhagyma (snidling)
  • bors
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kk citromlé

Elkészítése:

A kukoricáról a levét leöblítjük, és egy tálkába borítjuk. A salotta hagymákat és a sajtot felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, és a snidling felét is felaprítjuk. Mindent összekeverünk, majd elkészítjük az öntetet.

A tejfölt és a majonézt a joghurttal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral édesítjük, majd a citrom levével pikánssá tesszük. A kukoricás keverékkel összedolgozzuk, a maradék snidlinggel díszítjük, és jól behűtve, bagettel, vagy kedvenc péksütinkkel fogyasszuk.

Tipp:

Sült hús mellé is kiváló kísérő egy könnyű vacsorára.