Majonézes krumplisaláta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 6 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 közepes sonkahagyma, vagy lila hagyma
- 25 dkg majonéz
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 ek mustár
- 3 ek étolaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk kristálycukor
Elkészítése:
A burgonyát egészben (enyhén sós vízben) megfőzzük, lehéjazzuk, felkockázzuk.
A kemény tojásokat szintén feldaraboljuk, és az apróra vágott hagymával és a burgonyával egy nagyobb tálba tesszük.
A majonézt a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük, ráöntjük a burgonyás alapra, és óvatos mozdulatokkal jól összekeverjük vigyázva, mert a krumpli elég törékeny!
Lefedjük, és 2-2,5 óra alatt lehűtjük.
Sültek mellé – de nyáron nagy melegben önmagában fogyasztva is – kitűnő!
A majonézes krumplisaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 163 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.