Majonézes krumplisaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 6 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 közepes sonkahagyma, vagy lila hagyma
- 25 dkg majonéz
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 ek mustár
- 3 ek étolaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk kristálycukor
Elkészítése:
A burgonyát egészben (enyhén sós vízben) megfőzzük, lehéjazzuk, felkockázzuk.
A kemény tojásokat szintén feldaraboljuk, és az apróra vágott hagymával és a burgonyával egy nagyobb tálba tesszük.
A majonézt a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük, ráöntjük a burgonyás alapra, és óvatos mozdulatokkal jól összekeverjük vigyázva, mert a krumpli elég törékeny!
Lefedjük, és 2-2,5 óra alatt lehűtjük.
Sültek mellé – de nyáron nagy melegben önmagában fogyasztva is – kitűnő!
A majonézes krumplisaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

