Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes-kefires burgonyasaláta recept

Majonézes-kefires burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1-2 fej lila hagyma
    • 1 pohár nagy kefir vagy natúr joghurt
    • 0,5 tubus nagy majonéz
    • 2 ek. mustár
    • őrölt fekete bors
    • ételecet ízlés szerint
    • kristálycukor ízlés szerint

    Díszítéshez:

    • olívabogyó
    • sárgarépa

    Elkészítése:
    A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. Készítünk 1/2 l cukros-ecetes salátalevet, amibe belekeverjük a burgonyát. Legalább 1 órát hagyjuk benne állni. A kefirt összekeverjük a majonézzel, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a leszűrt burgonyát és a felkockázott hagymát. Egy tálon eligazgatjuk tortaformában. Ízlés szerint dekoráljuk sárgarépa karikákkal és olívabogyókkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá