Majonézes-kefires burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1-2 fej lila hagyma
- 1 pohár nagy kefir vagy natúr joghurt
- 0,5 tubus nagy majonéz
- 2 ek. mustár
- só
- őrölt fekete bors
- ételecet ízlés szerint
- kristálycukor ízlés szerint
Díszítéshez:
- olívabogyó
- sárgarépa
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. Készítünk 1/2 l cukros-ecetes salátalevet, amibe belekeverjük a burgonyát. Legalább 1 órát hagyjuk benne állni. A kefirt összekeverjük a majonézzel, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a leszűrt burgonyát és a felkockázott hagymát. Egy tálon eligazgatjuk tortaformában. Ízlés szerint dekoráljuk sárgarépa karikákkal és olívabogyókkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

