Majonézes-kefires burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1-2 fej lila hagyma
- 1 pohár nagy kefir vagy natúr joghurt
- 0,5 tubus nagy majonéz
- 2 ek. mustár
- só
- őrölt fekete bors
- ételecet ízlés szerint
- kristálycukor ízlés szerint
Díszítéshez:
- olívabogyó
- sárgarépa
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. Készítünk 1/2 l cukros-ecetes salátalevet, amibe belekeverjük a burgonyát. Legalább 1 órát hagyjuk benne állni. A kefirt összekeverjük a majonézzel, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a leszűrt burgonyát és a felkockázott hagymát. Egy tálon eligazgatjuk tortaformában. Ízlés szerint dekoráljuk sárgarépa karikákkal és olívabogyókkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »