Majonézes-kefires burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Majonézes-kefires burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1-2 fej lila hagyma
  • 1 pohár nagy kefir vagy natúr joghurt
  • 0,5 tubus nagy majonéz
  • 2 ek. mustár
  • őrölt fekete bors
  • ételecet ízlés szerint
  • kristálycukor ízlés szerint

Díszítéshez:

  • olívabogyó
  • sárgarépa

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. Készítünk 1/2 l cukros-ecetes salátalevet, amibe belekeverjük a burgonyát. Legalább 1 órát hagyjuk benne állni. A kefirt összekeverjük a majonézzel, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a leszűrt burgonyát és a felkockázott hagymát. Egy tálon eligazgatjuk tortaformában. Ízlés szerint dekoráljuk sárgarépa karikákkal és olívabogyókkal.